Jak si vytopit party stan a neshořet

I letní večery mohou být někdy dosti chladné, proto je dobré zajistit, aby hosté na vaší oslavě zbytečně neprochladli. Někdy postačí uzavřít zahradní party stan bočnicemi a prostor si zadýchat. Ne vždy to ale bude stačit. Proto čtěte dál a dozvíte se, jaké jsou možnosti vytápění party stanů.

Nikdy neriskujte zdraví své a svých hostů

Otevřený oheň NE! Možná vám to přijde logické a samozřejmé, ale najdou se lidé, kteří by byli schopní rozdělat oheň a opékat si špekáčky přímo uprostřed party stanu. To prosím NIKDY nezkoušejte! To samé platí i o grilech. Pod stan patří pouze hotové jídlo, veškerá tepelná úprava musí probíhat mimo stan.

Rozhodně byste se měli vyvarovat i tzv. plynových hříbků uvnitř stanu. Nejen, že hrozí minimálně bolesti hlavy vašich hostů, zahoření stanu, ale navíc byste se tím dopustili porušení platných právních norem ČR.

 Párty tan 6x12 metru bílý

Hlavně bezpečně!

Už víme, jak to nedělat, teď se podíváme, jak na to. Vytápění party stanů a altánů se nejčastěji provádí pomocí plynových či naftových agregátů s nepřímým spalováním, které stojí mimo stan na dobře větraném místě. Teplý vzduch je dovnitř transportován speciální přívodní hadicí s vestavěnými ventilátory. Umístění agregátu vně stanu je důležité zejména kvůli odvádění spalin. Podle velikosti zahradního stanu si můžete vybrat agregát s příslušným výkonem.

Pokud si na vytápění stanu netroufáte sami, nebo si nechcete kupovat drahé vybavení, využijte služeb některé z mnoha firem, které topné agregáty vypůjčují, případně se starají i o jejich obsluhu. Vše bude pod odborným dohledem a vy se budete moci nerušeně a v teple bavit.

Zahradní párty stan 4x4 metru bílý

I klimatizace přijde vhod

Stejně jako velký chlad, může působit nepříjemně i velké horko. Zvláště v posledních letech zažíváme čím dál více tzv. tropických dní. Party stany lze nejen vytápět, ale i klimatizovat. Takže i v parných letních dnech se můžete ukrýt do příjemně chladivého prostoru stanu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *