Výběr zahradního nábytku

S blížícím se jarem určitě plánuje oživit Vaše venkovní posezení nějakým tím zahradním nábytkem. Mrkněte na tento článek a poznejte co vše Vám může Renegad.cz v této oblasti nabídnout. Ať už upřednostňujete plastový nábytek nebo dřevěný, tak z každé této oblasti vám máme co nabídnout. Tento článek bude obecnější a v těch dalších by jsme se podívaly na konkrétní typy blíže, ale teď k jádru věci.

Dřevěný zahradní nábytek

Jedná se o velice konkurenční obor vy můžete vybírat z opravdu široké škály produktů. Dřevěný nábytek je spíše investicí do budoucna. Více vydrží, je o dost pohlednější, ale vyžaduje větší počáteční investici řádově tisíce korun. Výhodnou koupí jsou bezesporu celé zahradní sety, které naleznete například zde. Příklad takového setu vidíte na obrázku.

divero-zahradni-nabytek-z-akatoveho-dreva

Nádherný zahradní set z akátového dřeva

Další variantou je, že si koupíte zvlášť židle a stůl. Má to obrovskou výhodu v tom, že si nakombinujete co se Vám líbí, ale lehce za to připlatíte, na rozdíl od celého setu. Ceny vždy záleží na použitém dřevu a velikosti. Cenové rozpětí je tedy docela velké řádově 2 – 15 tisíc korun za stůl a 1 – 3 tisíce za židli. Takový dřevěný zahradní stůl  bývá obvykle rozložitelný, což je jeho další nesporná výhoda oproti plastovým. A také jsou často i skládatelné, takže je v případě potřeby můžete kdykoliv rychle schovat. U židlí se vyplatí si lehce připlatit, protože u těch levnějších se bojíte, že Vám to „prdne“ pod zadkem. Podívejte se na jednu krásnou přímo tady.

Plastový zahradní nábytek

Pokud máte chatu nebo chalupu a jste tam jen pár dní v roce, tak je plastový nábytek určitě příjemná varianta. Jak cenově, tak i funkčností. S cenou se můžete řádově dostat i na 10x menší cenu než za dřevěný nábytek. Mezi další nesporné výhody, kromě ceny, patří snadná omyvatelnost, odolnost proti dešti i mrazu. Jedinou věcí, kterou s časem trpí je ztráta barvy a přijatelného vzhledu. Nemusíte o ně tedy pečovat tak jako o dřevěné,  které musíte občas natřít nejrůznějšími oleji, aby vypadly stále pěkně.

A jaké máte posezení vy? Podělte se s nám o to v komentářích, budeme rádi 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *