Staré dobré pouštění draka? Mýtus! – II. díl

Jak jsme slíbili, tak v tomto díle si povíme něco o tom, jaké sporty se dají s létajícími draky provozovat. Všechny podstatné informace o tom, jaké druhy létajících draků vůbec existují, si můžete přečíst v minulém díle zde. Sporty, pro které lze speciálního létajícího draka použít je hned několik. Jejich název je vždy odvozen od toho co k danému sportu potřebujete za povrch a co budete mít za vybavení na nohou.

Snowkiting – jak už z názvu vyplývá, budete se pohybovat po sněhu na lyžích nebo snowboardu.  Tento sport je populární hlavně ve Finsku a Švédsku a to díky velkým sněhovým pláním, kterých je tam všude plno.  Nicméně i v Česku je populárnější stále víc a víc. Nejvíce používaný typ draka je zde ve tvaru padáku s komorovou konstrukcí. Pro představu se můžete podívat na pěkné video z první osoby:

http://www.youtube.com/watch?v=WP5CIf7H9FQ

Kiteboarding – budete pod sebou také mít prkno, ale tentokrát se budete pohybovat po vodě. Jedná se o jeden z nejrozšířenějších sportů, který lze provozovat s létajícími draky. Díky neustálým inovacím je sport bezpečnější a také dostupnější než dříve. Skvělé video si můžete prohlédnout zde:

http://www.youtube.com/watch?v=X2KH02zs4r4

Mountainboard

Landkiting – k tomuto druhu pouštění draka budete potřebovat nejčastěji speciální bugyny nebo mountainboardy(viz. obrázek). Nejčastěji se dá provozovat na plochách jako jsou pláže, travnatá letiště nebo fotbalová hřiště. Kvůli bezpečnosti není doporučeno ho provozovat na asfaltu nebo betonu, a také nejsou příliš  vhodné nerovné povrchy, jako např. louky, které znemožňují rychlou jízdu. O tom až jaká bláznovina to může být se můžete přesvědčit v tomto videu:

http://www.youtube.com/watch?v=LIdX8GaSnJc

To by bylo o těch nejhlavnější a nerozšířenější sportech s draky asi vše. V případě dotazů nebo připomínek nám zanechte komentář. Pokud se Vám článek líbil, budeme rádi, když ho budete sdílet i svým známým a přátelům, děkujeme.

Více v e-shopu www.renegad.cz/148-letajici-draci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *